17.4 C
Târgu Jiu
• joi, 1 octombrie 2020
Eveniment Bărbat mort, chemat la Paşapoarte pentru „verificări suplimentare”

Bărbat mort, chemat la Paşapoarte pentru „verificări suplimentare”

Un document ce ar fi fost emis de Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti este distribuit masiv pe Facebook. Pe scurt, funcţionarii de la Paşapoarte ar fi solicitat prezenţa unui bărbat decedat pentru emiterea unui paşaport pe numele fiicei acestuia.

Documentul cu pricina este, de fapt, răspunsul primit de o femeie la cererea depusă pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că cererea de eliberare a paşaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) şi c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările şi completările ulterioare: cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii: b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoţesc cerere; c) sunt însoţite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice. În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”, se menţionează în document.

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti, care funcționează în cadrul Instituției Prefectului Municipiului București, nu a transmis un punct de vedere faţă de acestă situaţie.

Ultima informare a Instituției Prefectului – Municipiul București se referă la ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență din data de 13 septembrie.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
17.4 ° C
17.4 °
17.4 °
59 %
1.3kmh
93 %
joi
18 °
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!