12.2 C
Târgu Jiu
• miercuri, 21 octombrie 2020
Actualitate Anunţul momentului făcut de Alexandru Rafila: "Până la sfârşitul anului, două vaccinuri...

Anunţul momentului făcut de Alexandru Rafila: „Până la sfârşitul anului, două vaccinuri vor fi gata.” Care va fi preţul lor

„Sunt mai multe companii care sunt aproape de realizarea vaccinului anti-COVID: Pfizer, Sanofi, Astra-Zeneka, Moderna. Aceste companii sunt în studiul de fază 3, cel mai avansat înainte de se obţine aprobarea.”, spune Alexandru Rafila.

Expertul României la Organizaţia Mondială de Sănătate a explicat şi cum funcţionează serul care ne va proteja de Covid.: „Aceste vaccinuri au la bază ARN-Mesager, o formă de acid nucleic care determină în organism sinteza unor proteine de suprafaţă, similare cu cele pe care le are virusul Corona şi în felul acesta se generează un răspuns imun. Până acum nu au fost folosite astfel de vaccinuri.”

„Sunt foarte sensibile la variaţiile de temperatură. Ele trebuie menţinute la o temperatură de minus 70, minus 80 de grade, o mare provocare. Nu există instalaţii frigorifice de mari capacităţi care să ofere aceste temperaturi şi sunt foarte scumpe. Un congelator de 400 de litri costă 12.000 euro. Atunci, producătorii vor condiţiona vaccinul în cutii speciale, termoizolate, care conţin gheaţă carbonică şi fac posibil transportul şi păstrarea lui la temperatura optimă timp de 10 zile.”, a explicat Alexandru Rafila.

 „Cred că până la sfârşitul anului vor ieşi pe piaţă cel puţin două vaccinuri, până în decembrie 2020, vor fi autorizate două vaccinuri.”

„Trebuie să fim pregătiţi să administrăm vaccinul” – spune Rafila. A doua condiţie este ca o ţară să fie pregătită să administreze vaccinul în cantităţi foarte mari. Aceste vaccinuri trebuie administrat în două doze la interval de 30-60 de zile.

În România ar trebui vaccinaţi 7 milioane de oameni şi trebuie 14 milioane de doze.

Există două variante de preţ. Cele finanţate de guvernele lumii vor fi ieftine, explică Rafila. Preţul unui vaccin ar fi până în 5 euro, spune expertul. În cazul companiilor care au investit din resurse proprii, va exista un alt preţ – 20 de euro.

Actualitate

10 Oct, 22:24

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
58 %
0.9kmh
65 %
mie
14 °
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!