12.7 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate Anunț al președintelui. Ce devine obligatoriu după 15 mai, ce se redeschide...

Anunț al președintelui. Ce devine obligatoriu după 15 mai, ce se redeschide și la ce se renunță

Ieșirea din starea de urgență se va face cu anumite măsuri! Însă, sunt și lucruri pe care românii nu vor mai fi obligați să le facă, decât în anumite condiții.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi ce schimbări o să aibă loc și care sunt măsurile care vor trebui respectate de români, din data de 15 mai.
Astfel, după ieșirea din starea de urgență, în locurile publice, precum magazin, transportul în comun, metrou, purtarea măștii va deveni obligatorie. Păstrarea minimei distanțe de 1,5 metri, rămâne în continuare valabilă, iar igiena mâinilor este obligatorie și extrem de importantă.
Comerțul se va redeschide parțial. Magazinele care au acces din stradă, saloanele de înfrumusețare, precum și muzeele sunt cele care vor fi deschise pentru clienți.
De asemenea, o altă veste bună pentru români este legat de declarațiile pe propria răspundere. Acestea nu vor mai fi necesare pentru deplasarea în interiorul localității.
Însă, deplasarea în afara localității, se va face doar în interes de serviciu, sport, plimbări cu bicicleta, sau munca agricolă. La ieșirea din localitate este nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane.

De asemenea, credincioșii trebuie să știe că serviciile religioase cu public vor fi reluate, dar în afara lăcașurilor de cult, iar oamenii sunt obligați să poarte măști.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
49 %
0.6kmh
14 %
sâm
21 °
Dum
15 °
lun
18 °
mar
19 °
mie
13 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!