9.5 C
Târgu Jiu
• miercuri, 21 octombrie 2020
Eveniment Angajat al ISU Gorj care transporta persoanele carantinate, infectat cu COVID-19

Angajat al ISU Gorj care transporta persoanele carantinate, infectat cu COVID-19

Un lucrător din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, care transporta persoanele venite din zone „roșii“ către locurile de carantinare, a fost infectat cu COVID-19. „Unul dintre colegii noștri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu care s-a aflat în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus a fost depistat, astăzi, 11 mai 2020, pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Colegul nostru a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus, iar în data de 06 mai 2020 a fost preluat de la domiciliu de către un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj și transportat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Tg-Jiu, unde a fost internat.
I-au fost recoltate probe biologice care au fost transmise către Laboratorul de Analize Medicale și Anatomie Patologică Regina Maria din București, iar în dimineața zilei de 11 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost informată despre faptul că probele recoltate de la colegul nostru sunt pozitive.
În acest moment, starea de sănătate a colegului nostru este una bună și avem convingerea că va învinge repede această boală și își va relua locul în rândul salvatorilor din cadrul ISU Gorj“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

21 de lucrători au intrat în izolare

21 de colegi ai angajatului de la ISU Gorj, care au intrat în contact cu acesta, au intrat în izolare. Conducerea ISU Gorj a luat măsuri ca activitatea să nu fie afectată: „Capacitatea de intervenție a turei din care face parte subofițerul nu este afectată! Pentru că suntem o instituție care se află în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, încă de la debutul acestei epidemii, instituția noastră a luat în calcul riscul infectării cu virusul SARS-CoV-2 a personalului din cadrul subunităților de intervenție. În acest sens, o parte a tehnicii de intervenție aflată în dotarea Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu și două echipaje de intervenție au fost dislocate la două licee din municipiul Tg-Jiu, iar o parte din personalul operativ a fost planificată în libere și concedii de odihnă. S-au luat aceaste decizii pentru a avea, în orice moment, capacitatea de a înlocui personalul infectat sau aflat în autoizolare.
Din momentul în care colegul nostru a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus, toți colegii noștri care au intrat în contact apropiat cu acesta au fost izolați la domiciliu“, a transmis Florin Chismim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Pompierul care s-a îmbolnăvit efectua transportul persoanelor din zone roșii pentru a fi carantinați“, a mai spus Florin Chisim.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
9.5 ° C
9.5 °
9.5 °
65 %
1kmh
65 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
18 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!