6.8 C
Târgu Jiu
• marți, 20 octombrie 2020
Interes Public Amenzile vor continua să curgă și după 15 mai!

Amenzile vor continua să curgă și după 15 mai!

Noi amenzi vor fi aplicate după data de 15 mai! Cei care vor fi prinși fără mască în spațiile închise sau mijloacele de transport în comun vor fi sancționați.

Purtarea măștilor va fi obligatorie după 15 mai, iar, potrivit Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, acestea se vor găsi de cumpărat atât în farmacii, cât și în magazine.
„Se discută după 15 mai de o relaxare, de anumite măsuri, iar portul măștii va fi obligatoriu în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Aceste măști au fost evaluate și ca cantitate și calitate, discuțiile au ajuns la 100 de milioane de de măști care se vor afla pe piață, dar vor fi și distribuite de către autoritățile locale persoanelor aflate în nevoie. (…) Am avansat această sumă ca necesar în perioada următoare. (…) Aceste măşti se vor găsi de cumpărat şi în magazine, dar şi în farmacii. Vom fi dependenţi şi de import. Nu putem asigura independent acest plafon. Nu preconizăm un cost mai crescut decât îl avem acum la măşti”, a spus Nelu Tătaru la TVR.
Potrivit acestuia, în prima săptămână cei care sunt depistați fără mască de protecție vor primi doar un avertisment, însă, în a doua săptămână va exista și o sancțiune.
Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideți, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista și o sancțiune. Va exista o amendă. Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne”, a adăugat Ministrul Sănătății.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
6.8 ° C
6.8 °
6.8 °
68 %
1.2kmh
0 %
lun
7 °
mar
15 °
mie
16 °
joi
20 °
vin
21 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!