11.5 C
Târgu Jiu
• duminică, 20 septembrie 2020
Actualitate Amendați pentru că nu au purtat mască! „Ajung acasă o spăl și...

Amendați pentru că nu au purtat mască! „Ajung acasă o spăl și o folosesc din nou”

A plouat cu amenzi în Gorj, în ultimele 24 de ore. Oamenii legii au verificat dacă cetățenii respectă ultimele norme de conviețuire socială. Nepurtarea măștii a dus la aplicarea a peste 40 de sancțiuni contravenționale

De wekendul trecut purtarea măștii și în aer liber, în unele zone, a devenit o obligativitate și în Gorj. Cetățenii care nu au respectat măsura au fost sancționați. În total s-au aplicat peste 100 de sancțiuni.

„In cadrul acțiunilor au fost verificate 267 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, precum alte 14 zone de interes, pe raza întregului județ. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 60.000 de lei, din care 48 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totala de 7.500 de lei”, a transmis IPJ Gorj.

Măștile, spălate și refolosite, de târgujienii săraci

Pe de altă parte cetățenii susțin că nu își permit să schimbe masca după îndemnul autorităților. De pildă, asistații sociali din Târgu Jiu recunosc că abia își duc traiul tot pe cheltuiala statului și se așteptau ca măștile distribuite gratuit, promise de Guvern, să ajungă și la ei.

„La televizor zic să o schimb la nu știu câte ore. De unde atâția bani? Am cumpărat și eu câte mi-am permis și le port pe rând”, ne-a declarat o bătrână ce își făcea cumpărăturile în Piața Centrală.

„Eu zilnic întreb aici, la doamne, dacă au venit măștile. Am văzut la televizor că se dau gratuit, pentru noi care nu se permitem. Eu nu am 3 lei să dau zilnic pe o mască. Am și trei copii, le-am spus să nu mai plece prin oraș, ce să fac? Trebuie să vin să iau mâncarea, o am pe asta, ajung acasă o spăl și o folosesc din nou. E cald transpir, e greu cu mască dar am o cunoștintă, care în wekend, abia a scăpat să nu ia amendă”, a declarat unul din beneficiarii Cantinei Sociale din Târgu Jiu.

Conducerea Direcției de Protecție Socială Târgu Jiu a declarat că echipa este pregătită pentru ca, în momentul în care măștile vor fi achiziționate de Guvern, să înceapă distribuirea lor. Momentan licitația este anulată așa că fiecare cetățean se descurcă cum poate.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
11.5 ° C
11.5 °
11.5 °
66 %
0.5kmh
9 %
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °
mie
27 °
joi
26 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!