10.1 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Alegeri parlamentare 2020. Cum votăm prin corespondenţă la scrutinul din 6 decembrie

Alegeri parlamentare 2020. Cum votăm prin corespondenţă la scrutinul din 6 decembrie

Alegeri parlamentare 2020. Mai sunt opt zile în care românii din diaspora pot solicita să voteze prin corespondenţă la alegerile parlamentare din decembrie.

Românii cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care vor să voteze prin corespondenţă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, se pot înregistra, până cel mai târziu pe 22 octombrie, pe platforma www.votstrainatate.ro.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, românii care locuiesc în străinătate şi au documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.

Prin completarea chestionarului de pe site-ul amintit, românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate solicită să voteze prin corespondenţă la alegerea Senatului şi a Camerei

Alegeri parlamentare 2020. Cum te înscrii ca să votezi prin corespondenţă

Deputaţilor din anul 2020, urmând să fie radiat pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă.

Odată ce s-au înscris pe site-ul www.votstrainatate.ro, pentru a vota prin corespondenţă, românii vor primi prin Poșta Română actele necesare pentru a putea vota, arată mae.ro.

„În situația în care biroul electoral pentru votul prin corespondență nu a înregistrat primirea plicului, vă puteți exprima dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare.

Alegeri parlamentare 2020. Ce să faceţi, ca votul să nu fie anulat

Pentru a evita erorile ce pot apărea în exercitarea dreptului de vot, vă rugăm să parcurgeți, pas cu pas, instrucțiunile primite, înainte de a vă exprima opțiunea de vot”, recomandă Ministerul român de Externe.

După ce aţi votat şi trimiteţi plicul, veți fi informat prin SMS și/sau prin e-mail cu privire la înregistrarea plicului la biroul electoral competent.

Românii trebuie să ştie că plicurile nesigilate, deteriorate sau care nu conţin Certificatul de alegător vor fi anulate prin decizie a biroului electoral pentru votul prin corespondenţă.

Românii din diaspora vor vota la alegeri parlamentare 2020 pe 5 şi 6 decembrie.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.1 ° C
10.1 °
10.1 °
85 %
1kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!