13.5 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate Alegeri locale 2020. În satul natal al Patriarhului Daniel numărul flotanților este...

Alegeri locale 2020. În satul natal al Patriarhului Daniel numărul flotanților este mai mare decât cel al locuitorilor

Potrivit unor surse Adevărul, în satul natal al Patriarhului Daniel, Dobreşti, aparţinător de comuna Bara, la o singură adresă figurează 80 de persoane. În Secaş, pe listele permanente figurează 285 de alegători, dar numărul celor care şi-au declarat domiciliul aici în 2020 este de 276.

În urmă cu patru ani, Adevărul a realizat la Secaş un reportaj în care candidaţii au recunoscut că, fiind o comună mică, acela care reuşeşte să facă rost de mai mulţi flotanţi câştigă alegerile. Şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timiş, Ştefan Frasia, a declarat că angajaţilor de la Evidenţa Populaţiei din teritoriu li s-a transmis ca, acolo unde sesizează că la o singură adresă sunt mai mult de două solicitări pentru viză de flotant, să sesizeze Poliţia.

„Cetăţenii vin, completează o cerere, ce se întâmplă mai departe nu pot spune. De ce îşi stabilesc reşedinţa? Au varii motive. Cel care îl ia în spaţiu completează în fişa respectivă că îşi asumă răspunderea că îl ia în spaţiu. Colegilor din teritoriu le-am transmis ca acolo unde sesizează că sunt mai mult de două persoane la o adresă să sesizeze organele de Poliţie. Au fost sesizate organele de Poliţie la Făget, la Bara, la Jimbolia, la Brestovăţ”, a declarat şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timiş.

Externe

26 Sep, 08:17

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
13.5 ° C
13.5 °
13.5 °
52 %
0.4kmh
92 %
sâm
20 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
20 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!