28.6 C
Târgu Jiu
• miercuri, 5 august 2020
Actualitate Dezvăluiri Aerodromul „Barza”, a VI-a școală de pilotaj din România

Aerodromul „Barza”, a VI-a școală de pilotaj din România

Județul Gorj va avea o nouă realizare făcută de un tânăr antreprenor, o școală de pilotaj aeronave ultra-ușoare!

Aerodromul „Barza”, care se află în comuna Dănești, lână orașul Târgu Jiu, va deveni Organizație de Pregătire Declarată (OPD). Aceasta este în ordinea înființării a VI-a școală de pilotaj din România. Acest lucru va fi posibil cu aportul financiar și eforturile ce decurg din partea fondatorului și administratorului aerodromului, domnul Mihai Merlușcă, un tânăr antreprenor care din pasiune și dăruire, a reușit să pună pe picioare această idee.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Școala de pilotaj de la Aerodrom Târgu Jiu „Barza” va avea la început 3 aeronave. Celebrul Sorin Bilea, fost pilot militar, va fi responsabilul organizației și instructor. 

„Formarea deprinderilor și calificărilor de pilot pentru aeronave ultra-ușoare, zborul cu pasager (care este o autorizare specială), deversări substanțe bio-chimice, remorcaj banner, filmări aeriene, publicitate aeriană, acestea vor fi principalele direcții de evoluție și activități pe care ne vom concentra la școala de pilotaj”, conform domnului Mihai Merlușcă, care va fi, de asemenea, instructor în cadrul organizației.

Evoluția domeniului aeronavelor ultra-ușoare este o piață în plină mișcare, o piață care va avea perspectivă. În privința costurilor, un hangar și o aeronavă se ridică la prețul de 60-70.000 de euro, iar cursurile de pilotaj pentru aviația ultra-ușoara au costuri variabile, între 5.000 și 10.000 de euro.

Cea mai ieftină oră de zbor este cu aeronavele ultra-ușoare! 

„Atâta timp cât respecți caracteristicile constructive și limitările pe care constructorul le oferă, aeronavele sunt foarte sigure! Școala de pilotaj va fi pentru județul Gorj o mare realizare, un început într-un domeniu de viitor care prin dăruire și cutezanță va fi un real succes!”, a declarat Sorin Bilea.

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
39 %
3.3kmh
58 %
mie
29 °
joi
30 °
vin
29 °
sâm
30 °
Dum
28 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!