19.8 C
Târgu Jiu
• duminică, 27 septembrie 2020
Actualitate Adolescentă din Centrul de plasament, căutată de polițiști. Ea a fost dată...

Adolescentă din Centrul de plasament, căutată de polițiști. Ea a fost dată în urmărire abia la o lună de zile de la dispariție. Vezi care este explicația autorităților!

Daniela Carmen Floroiu locuia într-o casă de tip familial pentru copilul separat de părinți, din municipiul Târgu Jiu. Fata avea chiar și un loc de muncă. Pentru a câștiga un ban, se angajase ca ospătăriță la un local din oraș. Spre serviciu a plecat în ultima dimineață când a fost văzută de cei din casă. Interesant este fata a fost pusă sub urmărire abia la o lună de zile iar reprezentanții IPJ Gorj susțin că aceasta este procedura în cazul persoanelor majore, dispărute, despre care există indicii că ar fi plecat în mod voluntar, așa cum s-a întâmplat în cazul de față.

La data de 8 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați cu privire la faptul că Floroiu Carmen Daniela, de 18 ani, din municipiul Târgu Jiu, ar fi plecat, în mod voluntar, la data respectivă, din cadrul Casei de tip familial pentru copilul separat de părinți, cu sediul pe raza localității, pentru a se deplasa la serviciu, dar nu a mai revenit în centru.

Polițiștii s-au deplasat la faţa locului, fiind efectuate cercetări, iar tânăra a fost pusă în urmărire la data de 3 august a.c., conform procedurii.”, a transmis IPJ Gorj.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au explicat pentru ziarul Ecoul Gorjului întreaga poveste.

„Fata trebuia să urmeze anul acesta ultimul an de liceu, de asta încă era în casa de tip familial și după vârsta majoratului. Nu este un copil care să ne fi pus problem, nu are la activ plecări repetate, o singură dată a mai lipsit, dacă pot spune așa, însă a fost mai mult o întârziere. A venit acasă cu trei ore mai târziu decât trebuia. Acum să vă explic ce s-a întmplat ultima dată. Ea lucre ca ospătăriță și a ajuns acasă la ora 3 dimineața. După doar patru orede odihnă, la ora 7 dimineața, i-a spus educatoarei că pleacă din nou la serviciu. A părut destul de suspect, dar am crezut inițial că patronul voia să se folosească de situația ei și să o supraexploateze dacă o chema la serviciu la doar patru ore distanță de la terminarea turei de noapte, așa că educatorul a mers în localul respectiv, la ora 10. Patronul i-a comunicat că fata este liberă în ziua respectivă. Imediat după am sesizat poliția iar procedura și-a urmat cursul. Din fericire, și asta este foarte important pentru noi, tânăra a luat legătura cu alți copii din casă și le-a spus că este bine și că a plecat, în mod voluntar, la muncă în străinătate.” Daniela Nebunu, reprezentant DGASPC Gorj.

Chiar dacă fata susține că plecarea a fost una voluntară, poliția trebuie să respecte procedura și să încerce să-i de de urmă. Prin urmare, a comunicat și semnalmentele tinerei:  înălţime 1,60 m, greutate circa 50 kg, păr  negru, lung, ochi căprui, ten deschis la culoare. În momentul plecării aceasta era îmbrăcată în pantaloni scurți de culoare albastru închis, tricou gri, rucsac maro, iar în picioare purta o pereche de teniși negri.

Toți cei care pot oferi detalii care să ducă la identificarea tinerei dispărute, sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliție.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
19.8 ° C
19.8 °
19.8 °
40 %
2.9kmh
21 %
Dum
19 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °
joi
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!