20.2 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară: sute de persoane...

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară: sute de persoane verificate! S-a lăsat cu amenzi usturătoare și dosare penale!

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului au fost desfășurate acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19

 Acțiunile au vizat zonele aglomerate din județul Gorj.

 „În total,  118 polițiști, 27 jandarmi, 25 polițiști locali, precum și câte 2 lucrători din cadrul ISU Gorj, A.N.P.C. Gorj, A. N.S.V.A. Gorj și D.S.P. Gorj, au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

In cadrul acțiunilor au fost verificate 290 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, precum alte 23  zone de interes, pe raza întregului județ.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  peste 34.000 de lei, din care 29 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totala de 2.000 de lei.

Alte 56 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la alte acte normative, respectiv OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Legea nr. 12/1990,privind protejarea polulației împotriva unor activități de producţie, comerț sau prestări de servicii ilicite.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate peste 400 de persoane, fiind controlate 240 de autovehicule.”, a transmis IPJ Gorj.

 

Dosar penal la 71 de ani

„În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Postului de Poliție Turcinești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie, de 71 de ani, din comuna Turcinești, nu a respectat măsura carantinării dispusă de D.S.P. Gorj la data de 29 iulie a.c.., aceasta fiind depistată pe raza comunei Turcinești.

In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, femeia fiind transportată la spital, de către un echipaj medical, în vederea izolării.” a mai transmis IPJ Gorj.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
ploaie ușoară
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
41 %
0.4kmh
100 %
sâm
19 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
20 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!