23.8 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 8 august 2020
Actualitate Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară: 270 de societăți...

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară: 270 de societăți comerciale,verificate!

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului au fost desfășurate acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

„În total,  131 polițiști, 41 jandarmi, 29 polițiști locali, precum și 5 lucrători din cadrul ISU Gorj,  câte 2 lucrători din cadrul A.N.P.C. Gorj, A. N.S.V.A. Gorj și 3 angajați ai D.S.P. Gorj, au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

In cadrul acțiunilor au fost verificate 270 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, precum alte 29  zone de interes, pe raza întregului județ.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  peste 42.000 de lei, din care 69 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totala de 3.500 de lei.

Alte 72 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la alte acte normative, respectiv OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Legea nr. 12/1990,privind protejarea polulației împotriva unor activități de producţie, comerț sau prestări de servicii ilicite.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate peste 500 de persoane, fiind controlate 280 de autovehicule.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

De asemenea, în cursul zilei de ieri echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători ISU, au desfășurat acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

În cadrul activităților au fost distribuite aproximativ 900 de flyere către cetățeni.

Aceste activități de informare vor fi desfășurate în continuare  pe raza întregului județ.”, a transmis IPJ Gorj.

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
23.8 ° C
23.8 °
23.8 °
53 %
4.2kmh
85 %
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
30 °
lun
29 °
mar
30 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!