10.1 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Acord pe 10 ani între România și SUA în domeniul apărării: "Moment...

Acord pe 10 ani între România și SUA în domeniul apărării: „Moment crucial pentru apărarea națională”

Anunțul a fost făcut inițial de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, într-un discurs postat pe site-ul ambasadei.

„Ministrul Apărării Ciucă și Secretarul Apărării Esper se întâlnesc astăzi, pentru a semna un Acord bilateral de tip foaie de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030. Acest acord strategic în materie de apărare va reitera angajamentul Statelor Unite de a ajuta România să se apere împotriva influenței maligne a puterilor străine și să își păstreze integritatea granițelor”, a fost mesajul transmis de ambasadorul Zuckerman.

Ulterior, momentul semnării acordului dintre România și SUA pentru următorii 10 ani a fost comentat și de jurnalistul Antena 3, Radu Tudor.

„Moment crucial pentru apararea nationala si aliata. Semnarea la Washington a unui amplu program de cooperare Romania-SUA pentru urmatorii 10 ani. Semnatari : Secretarul American al Apararii, dr Mark Esper si Ministrul roman al apararii, Nicolae Ciuca”, a scris Radu Tudor într-o postare pe Facebook.

Potrivit defense.gov, acordul bilateral pentru perioada 2020-2030 prevede modernizări ale sistemului NATO și întărirea securității din zona Mării Negre.

„În ultimii ani, legătura dintre cele două națiuni a crescut mai puternică. Spre exemplu, România a fost gazda unor exerciții de antrenament care au îmbunătăți interoperabilitatea și au întărit securitatea din zonă”, a declarat Secretarul American al Apărării, Dr. Mark T. Esper.

Actualitate

08 Oct, 18:23

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.1 ° C
10.1 °
10.1 °
85 %
1kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!