18.7 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 26 septembrie 2020
Actualitate Dezvăluiri A scăpat porumbelul! Vezi cum se obțin transferurile la Inspectoratul Școlar Județean...

A scăpat porumbelul! Vezi cum se obțin transferurile la Inspectoratul Școlar Județean Gorj!

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj a făcut o gafă de proporții. Într-o emisiune, la un post local de televiziune, a declarat că profesorii pot obține un transfer, pentru un post de titular, dintr-un județ în altul, dacă au pile. Dana Constantinescu a mai afirmat că anul acesta 51 de dascăli din Gorj au solicitat repartizarea în alte județe pentru că "acasă" nu există posturi titularizabile, pentru disciplina la care au susținut examenul.

Ca în fiecare an examenul de Titularizare este unul cu probleme pentru candidați. Cei mai mulți își tocesc coatele învățând pentru nimic deoarece nu există posturi cu normă întreagă disponibile. Se aleg cu fracțiuni și devin suplinitori alergând de la o școală la alta pentru o catedră întreagă și un salariu onest. Ministerul Educației ridică din umeri dar vine cu o soluție de compromis, dascălii pot opta pentru un loc de titular într-un alt județ, departe de familie și de casă. Dacă au noroc dar mai ales pile, după o anumită perioadă, se pot transfera. Dana Constantinescu a povestit cum stau lucrurile și la Gorj. Cu pile orice este posibil chiar și să devii inspector.

„Anul acesta au fost aproape 500 de candidați înscriși la Titularizare dar puțin peste 300 au și venit la examen. S-au retras vreo 63 de candidați și vreau să vă spun că un număr mare au obținut note peste 7 deci, note de titularizare, dacă, ar fi existat și posturi pentru asta. 51 de candidați au optat să se repartizeze către alte județe pentru a fi titulari și pentru a fi transferați sau detașați, cu timpul, înapoi la Gorj”, a declarat Dana Constantinescu.

La întrebarea realizatorului dacă aceste transferuri pot fi efectuate mai ușor pe „pile”, oficialul din Inspectoratul Școlar Gorj a declarat „poate și cu pile””afirmație pe care ulterior a încercat să o dreagă lăsând să se înțeleagă că din cauza realizatorului a scăpat porumbelul.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
18.7 ° C
18.7 °
18.7 °
70 %
4.8kmh
91 %
sâm
21 °
Dum
19 °
lun
19 °
mar
19 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!