20.5 C
Târgu Jiu
• marți, 29 septembrie 2020
Actualitate 100 de elevi care se aflau în tabără la mare și la...

100 de elevi care se aflau în tabără la mare și la munte, în carantină după ce doi dintre ei au fost confirmați cu COVID-19

Două grupuri de elevi care au plecat în tabără la mare și la munte au se află în izolare, după ce au fost depistate două cazuri de coronavirus. Este vorba de 100 de elevi care acum sunt în carantină, scrie Gazeta de Sud. DSP a deschis o anchetă epidemiologică.

„Încercăm să facem tot posibilul ca să izolăm și să nu se mai răspândească acest virus. Vorbim de 100 de copii care au stat timp de 7 zile în aceste tabere, vă dați seama că în tabere, știți cum sunt elevii la mare la munte, nu poți să ai controlul total asupra lor”, a declarat Narcis Stoian, șeful DSP Gorj pentru B1TV.

Două cazuri de coronavirus au fost depistate în rândul unor elevi de gimnaziu din Gorj, care au mers recent în tabere la munte și la mare. Este vorba de un prim grup de 47 de elevi și profesori care a mers pe litoral. Elevii au plecat cu trenul.

Alt grup, de 50 de elevi, a mers în tabără la Brașov. În fiecare grup a fost depistat câte un elev cu coronavirus. Peste 100 de persoane sunt acum în carantină, scrie Gazeta de Sud

“Au făcut atâtea drumuri, se ia în calcul de către medicii epidemiologi să se izoleze toate persoanele pentru a evita răspândirea acestui virus, vom verifica și cei doi șoferi de pe autocar și firmele de transport, plus persoanele care au fost cazați cu ei în locația respectivă. Ancheta este în curs de desfășurare și momentan suntem la jumătatea ei. Trebuie să aflăm exact unde au fost, ce activități au desfășurat, sunt multe întrebări la care în acest moment nu avem un răspuns”, a mai precizat Narcis Stoian.

Ieri, un nou focar de COVID-19 a fost descoperit pe litoral, adus de un grup de turişti din Dâmboviţa. Băiatul unui jandarm a plecat imediat de la Costinești, după ce a aflat că părinții lui au fost confirmați cu noul coronavirus.

A doua zi, el a plecat din complexul turistic fără să-l anunţe pe organizatorul excursiei. Toți elevii s-au întors acasă și au intrat în carantină.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
20.5 ° C
20.5 °
20.5 °
48 %
2kmh
96 %
mar
20 °
mie
19 °
joi
16 °
vin
22 °
sâm
25 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!